LBPA “Austėja” atstovavo bitininkus šventėje

Gegužės 13 dieną, pažymint tarptautinę šeimos dieną, Lietuvos šeimų sąjūdžio asocijacija pakvietė mus kaip bitininkus profesionalus pravesti šeimoms edukaciją apie biteles, jų gyvenimą ir papasakoti apie bičių produktus.

 

Nusivežėme parodomajį aviliuką, kurį ne tik vaikai, bet ir suaugusieji smalsiai apžiūrinėjo, uždavė daug klausimų bei fotografavosi persirengę bitininkų kostiumais. Daugeliui tai buvo pirmoji pažintis su bitėmis. Iki šiol neįsivaizdavę bitelių gyvenimo avilyje su dideliu susidomėjimu klausė pasakojimo.

 

Taip pat supažindinome su priemonėmis ir įrankiais skirtais bitininkystei. Kadangi tai buvo šeimos diena, tai suprantama, kad kalbėta ir apie bičių šeimas, kuriose taip pat vyksta savas gyvenimas su pareigomis ir privilegijomis.

 

Į šventę vyko asociacijos ,,Austėja‘‘ Vyčio Garbausko ir Liutauro Litvino bitynų atstovai. Šventės metu ne tik kalbėjome, rodėme, supažindinome su bitininkyste, bet ir pardavėme nemažai savos produkcijos bičių duonelės ir miško medaus. Ypač didelis susidomėjimas buvo Indrės Litvinienės gaminama natūralia kosmetika su bičių produktais.

 

Tai buvo dar viena galimybė gyvai pasiekti pirkėją, aiškinant apie visų bičių produktų naudą, padėti atskirti gerą tikrą medų,nuo falsifikuoto.